Brigitte was al jong politiek actief. Komt uit een Brabantsgezin bestaande uit wat vroeger ‘geitenwollen sokken-types’ werd genoemd. Opgevoed met idealen als saamhorigheid, solidariteit en goed zijn voor natuur en milieu. In haar jonge jaren als student was ze al lid van de jongerenorganisatie, Jonge Socialisten en actief als bestuurslid en organisator van groene acties en politieke discussies voor jongeren. In een buurthuis begeleidde zij een meidenclub en gaf taalles. Met haar verhuizing naar Limburg werd ze bestuurslid van GroenLinks afdeling Maastricht-Heuvelland.
“ Ik heb van dialoog, standpunten en keuzes maken mijn beroep gemaakt. ”
Als bestuurskundige was zij jaren werkzaam bij diverse Limburgse gemeenten (Roermond, Brunssum, Stein) en daarna in de geestelijke gezondheidszorg. De rode draad in haar werkzame leven is opkomen voor mensen die het minder goed treffen. Het is haar overtuiging dat uiteindelijk iedereen ‘een gewoon eigen leven wil’, een leven waarin iedereen eigen keuzes kan maken, er waardering is, respect en toekomstdromen. De zorg en de gemeente moeten daarbij niet gaan ‘betuttelen, gaan bazen of blind regels stellen en beheersen’, maar kansen creëren en mensen helpen en stimuleren, om samen met anderen er wat moois van te maken. Vooral het jeugdbeleid zou de komende jaren speerpunt moeten zijn. Brigitte ziet dat jongeren het momenteel heel moeilijk hebben en benadeeld worden; door de lockdowns in het onderwijs, de onmogelijkheid om een huis te verwerven etc. De mentale gezondheid van jongeren vraagt onze volle aandacht! Het beleid van de gemeente Roermond moet daarbij uitgaan van vertrouwen, dat jongeren heel goed weten wat goed voor hen is én dat bijvoorbeeld zorgprofessionals weten hoe zij hun vak moeten uitoefenen. We moeten af van een paar heel hardnekkige denkfouten in het zorgstelsel: - Hoe meer kennis/opleiding, Hoe beter de zorg, - Hoe meer controle, Hoe zorgvuldiger de zorg, - Hoe minder invloed van ouders, hoe meer veiligheid et cetera.
In het ‘gewone leven van Brigitte’ vindt zij rust en plezier in de natuur; wandelend , fietsend en genietend van de prachtige omgeving van Roermond. Ze droomt van haar eigen boomgaard of misschien wel een mooi gezamenlijk voedselbosje? Ze is getrouwd en heeft één volwassen dochter. Met het overlijden van haar ‘Rooie vader’ en de zelfstandigheid van dochterlief, voelt zij weer ruimte om meer vrijwilligerswerk te gaan doen en een bijdrage te leveren aan de Roermondse politiek.