Nieuws

Smitsmans beoogd lijsttrekker GroenLinks Roermond

Marianne Smitsmans is de beoogd lijsttrekkerschap van GroenLinks in Roermond. De 57-jarige wethouder is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Op zaterdag 8 juli nemen de leden van GroenLinks Roermond een definitief besluit over haar kandidatuur.

Lees verder

GroenLinks wil stembureaus op scholen

Om de opkomst onder jongeren te verhogen tijdens verkiezingen, moeten er stembureaus op scholen komen. Hiervoor pleit de fractie van GroenLinks in de Roermondse gemeenteraad in schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Lees verder

GroenLinks vraagt naar informatieveiligheid in Roermond

De wereldwijde ransomware-aanval ‘WannaCry’ die onlangs plaatsvond onderstreept de noodzaak om informatieveiligheid als topprioriteit te beschouwen in een samenleving die steeds meer digitaliseert. Gemeenten - en daarmee ook de belangen van onze inwoners - zijn kwetsbaar. GroenLinks hecht groot belang aan informatieveiligheid en de privacy van burgers. Daarom stelde GroenLinks in de rondvraag van de commissie Bestuur en Middelen vragen over dit onderwerp.

Lees meer

GroenLinks organiseert bijeenkomst voor sympathisanten in Leudal

Afgelopen Tweede Kamerverkiezingen stemden bijna duizend inwoners van de gemeente Leudal op GroenLinks. Op basis van deze bemoedigende uitslag organiseert GroenLinks op maandag 24 april een bijeenkomst voor leden, kiezers en sympathisanten in Horn. Het doel van de avond is te onderzoeken op welke wijze GroenLinks in de toekomst mee kan doen in de lokale politiek.

Lees meer

Inbreng commissie Burgers en Samenleving: Cultuur op de Kaart

Hoe ziet GroenLinks de toekomst van cultuur in Roermond? In de commissie Burgers & Samenleving van 11 april 2017 gaf raadslid Jos de Kunder de visie van GroenLinks. Naast het versterken van het huidige cultuuraanbod, wil GroenLinks ook aandacht voor nieuwe zaken. De Kunder noemde ondermeer kunst in de openbare ruimte, het stimuleren van crossover tussen cultuur en bijvoorbeeld de creatieve industrie en natuur. Daarnaast gaaft GroenLinks aan dat het beschermen van erfgoed enerzijds en het ontwikkelen van nieuwe creatieve ideeèn anderzijds dé basis is voor cultuur en duurzaamheid.

Lees meer

Stel je kandidaat voor de Roermondse gemeenteraad!

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks Roermond is op zoek naar geschikte kandidaten. Heb jij interesse in een raadszetel vanaf maart 2018? Lees dan het uitgebreide informatie- en aanmeldingspakket hieronder.​

Lees meer

Pagina's