Nieuws

GroenLinks Roermond organiseert zeven scholingsavonden

sl

De afdeling GroenLinks Roermond e.o. organiseert tot de gemeenteraadsverkiezingen zeven scholingsavonden. Deze hebben als doel de scouting en training van leden die actief/actiever willen worden voor de partij. In de komende maanden gaan wij je zo goed mogelijk voorbereiden op je taken in de politieke arena.

Lees verder

GroenLinks wil experiment 'leefstraten' in Roermond

In navolging van het Belgische Gent en steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem is GroenLinks voor het experimenteren met zogenaamde ‘leefstraten’ in Roermond. Een 'leefstraat' is een straat die tijdelijk 'ontdaan' wordt van auto's en parkeerplekken en door de bewoners wordt ingericht als plek waar vrij in de buitenlucht geleefd kan worden en waar kinderen veilig kunnen spelen. De leefstraat is een experiment waarin in praktijk uitgezocht en ervaren wordt hoe een autovrije inrichting voor een nieuwe ontmoetingsruimte en een sterker buurtgevoel kan zorgen.

Lees meer

Woordvoering Kadernota 2018

Klimaat, groen, gezondheid, dierenwelzijn, werk en armoede. Tijdens de behandeling van de Kadernota 2018 waren dit de belangrijkste accenten voor GroenLinks Roermond. Lees hieronder de woordvoering van raadslid Max Tollenaar. De ingediende moties worden later toegevoegd.

Lees meer

Smitsmans beoogd lijsttrekker GroenLinks Roermond

Marianne Smitsmans is de beoogd lijsttrekkerschap van GroenLinks in Roermond. De 57-jarige wethouder is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Op zaterdag 8 juli nemen de leden van GroenLinks Roermond een definitief besluit over haar kandidatuur.

Lees verder

GroenLinks wil stembureaus op scholen

Om de opkomst onder jongeren te verhogen tijdens verkiezingen, moeten er stembureaus op scholen komen. Hiervoor pleit de fractie van GroenLinks in de Roermondse gemeenteraad in schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Lees verder

GroenLinks vraagt naar informatieveiligheid in Roermond

De wereldwijde ransomware-aanval ‘WannaCry’ die onlangs plaatsvond onderstreept de noodzaak om informatieveiligheid als topprioriteit te beschouwen in een samenleving die steeds meer digitaliseert. Gemeenten - en daarmee ook de belangen van onze inwoners - zijn kwetsbaar. GroenLinks hecht groot belang aan informatieveiligheid en de privacy van burgers. Daarom stelde GroenLinks in de rondvraag van de commissie Bestuur en Middelen vragen over dit onderwerp.

Lees meer

Pagina's