Op verzoek van het Duitse burgerinitiatief "Reactivering IJzeren Rijn" heeft fractievoorzitter Cees Moison van GroenLinks Roermond een bezoek gebracht aan Dalheim. Daar is hij in discussie gegaan met leden van BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN, de Duitse variant van GroenLinks. De discussie ging over of het trace van de Ijzeren Rijn gebruikt kan worden voor openbaar vervoer.

Cees heeft samen met Geert Rutten, specialist van de gemeente Roermond op het gebied van openbaar vervoer en de IJzeren Rijn, duidelijk gemaakt dat ze de problemen van de Dalheimers erkennen maar dat de oplossing om Dalheim te ontsluiten op het Nederlandse openbaar vervoer echt niet over het Meinweg gebied kan plaatsvinden.

Cees riep de leden van BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN op om het probleem van de Dalheimers snel en effectief op te pakken en in overleg te gaan met de Provincie Limburg en gemeente Roermond en niet te wachten op plannen over een spoor trace dat mogelijk pas over 10 á 15 jaar opgelost kan worden in andere varianten dan het Meinweggebied.