GroenLinks wil dat de gemeente Roermond dit jaar meedoet aan de Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de emancipatie van lesbo's, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT'ers). Roermond deed vorig jaar niet mee aan de Coming Out Day, tot spijt van GroenLinks. Raadslid Jos de Kunder wil dat Roermond dit jaar de regenboogvlag uithangt als teken van solidariteit met LHBT’ers. De Coming Out Day vindt al 5 jaar op rij plaats op 11 oktober.

Jos de Kunder: "Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders hebben nog altijd te maken met ongelijke rechten, discriminatie en geweld. Het is belangrijk dat de gemeente Roermond laat zien dat ze achter de LHBT'ers staat. Daarom wil ik dat op 11 oktober de regenboogvlag wappert op het stadhuis."

GroenLinks heeft de volgende vragen gesteld aan het college van Burgemeester & Wethouders:

1. Hangt de gemeente Roermond dit jaar op 11 oktober wel de regenboogvlag uit als teken van solidariteit met LHBT’ers?

2. Wordt er in/door de gemeente nog op een andere wijze aandacht besteed aan de emancipatie van LHBTèrs tijdens de Coming Out Day?

3. Mogen we op termijn ook verdere stappen van het college in deze richting verwachten waar het gaat om het formuleren van concreet beleid inzake emancipatie van LHBT’ers?