GroenLinks in Roermond heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de verharde drugsstrijd. Aanleiding voor deze vragen is het krantenartikel ‘Drugsstrijd verhardt’ dat op 3 mei in Dagblad de Limburg verscheen.

Volgens het bericht gaan Limburgse koffieshophouders vanaf zondag weer aan buitenlanders verkopen. Zo ook in Roermond. De koffieshophouders beroepen zich op een uitspraak van de rechter. Die stelde dat burgemeester Onno Hoes van Maastricht koffieshop Easy Going niet zomaar had mogen sluiten vanwege de aanwezigheid van niet-ingezetenen. Deze uitspraak zou ook in andere gemeenten moeten gelden, aldus de koffieshophouders.

De fractie van GroenLinks is benieuwd wat deze rechterlijke uitspraak voor gevolgen heeft op het handelen van het college van B&W in Roermond.

Fractievoorzitter Cees Moison: “GroenLinks is fel tegenstander van het huidige koffieshopbeleid uit Den Haag, omdat het voor criminaliteit en overlast op Roermondse straten zorgt. GroenLinks wil daarom dat Roermond en de regio zich gaan inzetten om de minister te confronteren met de consequenties van zijn falende beleid.”

 De artikel 43 vragen vindt u in de bijlage.