Roermond is de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg. Dat is donderdag 22 oktober bekendgemaakt tijdens een mini-symposium over mantelzorg in de gemeente Venlo, de winnaar van vorig jaar.

Deze eretitel krijgt Roermond, omdat de stad zich met haar beleid richt op oog en oor voor mantelzorgers door de gemeente, maar ook door vrijwilligers, ondernemers,  zorginstellingen  en maatschappelijke organisaties. Samen mantelzorg mogelijk maken  voor  inwoners die ondersteuning nodig hebben. Door de waardevolle inzet van mantelzorgers kunnen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en mee blijven doen met activiteiten. “Wat ben ik trots op iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het behalen van deze titel. Dat betekent dat we als stad op de goede weg zijn om mantelzorgers te ondersteunen bij hun onmisbare werk”, aldus wethouder Smitsmans. Deze prijs is een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.

Naast Roermond waren dit jaar Horst aan de Maas en Brunssum  genomineerd voor de titel ‘meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’ die jaarlijks wordt toegekend door het Platform Mantelzorg Limburg. 

Dag van de Mantelzorg

Het Platform Mantelzorg Limburg heeft de eretitel ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente’ in 2012 ingesteld in het kader van de jaarlijkse viering van de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers op allerlei manieren in het zonnetje worden gezet. Het PML hoopt dat dit initiatief andere gemeenten zal stimuleren om goed mantelzorgbeleid te ontwikkelen en uit te voeren.

Op dinsdag 10 november wordt deze eretitel gesymboliseerd door het planten van een mantelzorgboom door wethouder Smitsmans.