Roermond Regenboogstad

De gemeente Roermond is sinds dinsdag 20 september ‘Roermond Regenboogstad’. Hiertoe heeft wethouder Marianne Smitsmans de intentieverklaring ‘Lokaal emancipatiebeleid 2015-2017 lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT)’ van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn ondertekend.

Daarmee is Roermond de 44e gemeente in Nederland en de 6e in Limburg. Door aan te sluiten bij de regenboogsteden werkt de gemeente Roermond aan het verder bevorderen van de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT inwoners. “Want iedereen moet kunnen meedoen”, is het motto van wethouder Marianne Smitsmans.

Bijeenkomsten voor roze ouderen
De ondertekening van de intentieovereenkomst vond plaats in ’t Café’ van de Jo Gerrishal, Achilleslaan 2a, in Roermond. Maandelijks organiseert Gonnie Perrée (roze oudere) hier bijeenkomsten van en voor roze ouderen (50+). In eerste instantie deed zij dit samen met de werkgroep ‘roze plussers’ van het COC en vanaf 2016 doet zij dit zelfstandig. Daarnaast is het COC ook gestart met een maandelijkse bijeenkomst voor roze ouderen in café ’t Brunke. De bijeenkomsten worden steevast druk bezocht en bieden de bezoekers de gelegenheid om zichzelf te kunnen zijn en om elkaar te ontmoeten.